Receptet för Kotlettrad med örter och citron ska jag slå upp i boken en dag framöver. Andra recept är Köttfärspaj och Karréspett. Och Blåbärsmousse till efterrätt låter väl gott? Mattraditionalist som jag, i likhet med italienare är - så glad jag blir när jag hittar recept på Oxrullader i gräddsås! En av favoriterna på barndomens middagsbord om söndagarna. Ingen kan göra sådan sås som min mamma... Till min dagliga tacksamhet lagar hon fortfarande sin egen mat, hon är 93 och säger att det är mycket roligare att laga mat nu än förr i tiden. Men gott var det förr också, det hon lagade! Precis som nu. Förra söndagen åt vi söndagsstek hos henne, hon bjöd på heminlagda gurkor till och sallad efter nytt recept. Och Sviskonkräm till efterrätt. Kanske blir det oxrullader nästa gång?
Hemmets nya bjudrätter
Norstedts (2013)
1 kommentar:
Så läckert det ser ut.
Oxrullader - minns min mammas, så goda.
Jag har på senare tid också lagat till denna rätt.
Tar lövbiff, kryddar på ena sidan med salt och vitpeppar.
Lägger på en baconskiva, på detta hackad gul lök.
Senast blandade jag senap med löken,en god accent.
Rullar ihop och i med en tandpetare.
Steker dem i smör på gjutjärn från Skeppshult.
Låter de sedan puttra i såsen, som givetvis innehåller grädde.
Skicka en kommentar