onsdag 21 november 2012

Fantastisk omslagsbildOm man väljer bok efter omslagsbild - nog blir man nyfiken på människan i den här otroliga promenadstassen?

Jag är förtjust i bilden på författaren Suzanne Brögger, idén med reflektioner i brevform och att landet Danmark bara är aningen kamouflerat bakom namnet Mogadonien. Det är dock en  bok full av namedrops som inte alltid känns relevant på den här sidan Öresund, även om det dyker upp en o annan känd svensk i uppräkningen Jag har dessuom svårt för "det var så mycket bättre förr"-skrifter och den här får definitivt sällas till den kategorin.

Bokens brev från den 12 december förmedlar härlig dansk juletidsstämning "Så bjöd den kunniga Hanne-Vibeke-Holst i år åter på julkalas med äppelmunkar och glögg..." (Apropå mitt tidigare inlägg om just danska äppelmunkar.)

Hur har ni det med adventsförberedelser? Har ni några tips på böcker med vinterstämning man inte bör missa? Jag ska rätta till lite i mina bok- och pappershögar, sedan är det broderier som gäller. Jag ska göra några små bonader med enkla julmotiv för att ge morgondagens slöjdelever inspiration. Stjälkstygn och kedjestygn, kanske något korsstygn och en liten knut här o där som extra dekoration. Broderade hjärtan, granar och en o annan snögubbe  - och så någon fin kantning.

Glad november-onsdag hälsar EvaB

Suzanne Brögger
Brev till prinsen av Mogadonien
Jag har sett den gamla världen försvinna - var är mina örhängen?
Norstedts (2012)


2 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Kikar in på kvällskvisten och önskar dig en mysig 1:a advent. Snön ligger säkert vit hos dig med :) Har äntligen fått till lite julmys här inne med och inte bara i butiken :) Kram Ulrika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Önskar dig en fin advent
Kramar
AnnaMaria