tisdag 16 oktober 2012

PluraEtt brunt paket låg i postlådan när jag kom hem i eftermiddags. Boken var inte lätt att få ut ur sin välinslagna förpackning och nyfikenheten stegrades. Jag kunde så klart ha tittat på följesedeln, men det var bättre överraskning att tåla mig tills jag lirkat ut boken. PLURAS HUSMAN var det. En matbok med en del text upptill fina bilder och många recept som Lättrimmad kokt torsk med äggsås. På ett annat uppslag, i avsnittet Vilt, en potatissallad med ättiksgurkor, hårdkokta ägg, fransk senap  och kapris. Bland annat. Låter gott! 

Eller plättar med sylt eller päronpaj med vaniljsås i det avslutande kapitlet om Efterrätter. Men innan dess har jag njutit av bilden på stekt strömming, det är ju min favoritmat och alla böcker med sådant recept blir automatiskt min favoritbok också. Det kan den här nog lätt bli ändå, men för att säkert avgöra den saken  blir Pluras Husman min kvällslektyr innan jag somnar. Trots att bokformatet inte är det behändigaste i sängen.

Nu ska jag grädda pannkakor i sommarens bästa inköp - pannkaksjärnet i bästa gjutjärn från småländska Skeppshult. Det borde ju - smakmässigt i alla fall - inte vara någon skillnad på pannkakor gjorda i gjutjärnsstekärn eller ett speciellt järn för just pannkakor. Men det tycker vi ändå att det är. Hur som helst - det är lättare att vända pannkakorna nu och hade det inte varit för att det är så tungt, och jag rädd om spishällen, hade jag kanske försökt mig på det jag brukade imponera med i ungdomen - att lyfta upp järnet coh vända pannkakorna i luften.

God tisdagskväll på er som läser det här!

Pluras Husman
Norstedts (2012)

2 kommentarer:

Karin sa...

Hej! Roligt att du lämnade ett avtryck när du var inne och läste mitt inlägg om den nya Fröjdbutiken i Osby:)
Åk dit, du kommer inte att ångra dig!
Väl värt en utflykt tycker jag :)
Kram

Norr om Köpenhamn sa...

Hej Eva!
Mmmmm...pannkakor är gott! Det gör vi ofta o gärna och speciellt sedan vi fick ett pannkaksjärn a´la Jamie Oliver. Hihi..undrar om det faktiskt inte är jag o maken som är mer förtjusta i pannkakor än barnen ;o)
Den boken har jag inte sett förr. Ser trevlig ut! Jag måste nog ta tag i de kokböcker jag har...finns massor av recept jag inte provat. Ändå dras jag till nya kokböcker :)

Soligt var det här idag och knallblå himmel. Härligt höstväder!
Kram på dig
Ulrika