måndag 21 januari 2013

Möten och bloggtips


Mer om gårdagens mötesplats vid gamla riksgränsen.

När vi  kom till Minnesstenen i Sjöared var det först bara vi där, skogsmannen och jag. Men som på beställning kom det danska paret Salby - och jag fick mina bilder till framtida reportage om den dansksvenska fredsuppgörelsen.


Kära kusinerna med bloggerskan till höger.

Så kom det fler bilar med besökare, och i det sällskapet ingick oväntat två av mina "småkusiner". Det blev kramkalas och utrop om hur lustigt att vi, som inte ses så ofta skulle råka besöka Fredsstenen precis samtidigt. Ännu mer fotograferande och en hel del prat, och ytterligare ett par bilar som stannade till vid sidan av Sjöaredsvägen. 

Och se där! En nutida svensk statsman och hans hustru. Båda med internationella uppdrag på sina agendor, Sveriges utrikesminister Carl Bildt och Anna Maria Corazza Bildt! De kom direkt från flyget för att besöka den historiska platsen innan de åkte till Fredsseminariet i Knäred.

Paret Bildt kom fram till oss, hälsade i hand och tog sig tid för en trevlig  pratstund med skämt om att hålla sig på rätt sida länsgränsen - Carl är ju också hallänning precis som vi andra. 

Det blev ännu mer fotograferande, och helt plötsligt fanns också ett helt filmteam på plats!

Efter en kort stund var dock alla tillbaka i respektive fordon, såväl ministerparet som filmteamet och vi andra. Sjöared med sin minnessten blev åter en alldeles stilla plats, men nu med ytterligare prominenta och historiska gäster i sin oskrivna gästbok.

Tack till Carl och Anna Maria - you made our day!

Följer ni kanske redan Carl Bildts blogg Alla dessa dagar? I går läste jag hans intressanta inlägg om Freden i Knäred, och nu i dag om konferensen i nordnorska Tromsö som var nästa anhalt efter Sydhalland.4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Men så spännande resa!

Hanneles bokparadis sa...

Men så spännande resa!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där var ni på plats vid rätt tillfälle, så roligt och träffa Carl och Anna Maria.
Kramar från en annan
AnnaMaria

skifferhuset sa...

Där var du på rätt plats när alla kändisar kom! Kan tänka mig att det var en rolig upplevelse! Kul att du hittade till min blogg, alltid trevligt när någon ny tittar in! Ha en fin dag! Kram Iréne