fredag 12 oktober 2012

Pearl S Buck, nobelpristagare 1938

Kära nån vad tiden går! Som frilansare inom ett par olika områden är den här tiden på året en av de brådaste för mig. I år särskilt för att jag tackat ja till ett vikariat som textillärare. Eftersom det var på min egen gamla skola någon mil bort kunde jag inte motstå ett antal höstdagar i den fina gula tegelbyggnaden med stora fönster ut mot barndomens skogshöjder.

I bokvärlden är så klart årets Nobelpristagare högst aktuell. När jag såg inslag om författaren Mo Yan på TV i går kväll sneglade jag mot bokhyllan där en nobelpristagare från 1938 står. I min nyfikna barn- och ungdom läste jag gärna hennes böcker om livet i Kina förr i tiden. Om snörda liljefötter, konkubiner och slitsamt arbete på risfälten. Pearl S Buck - är det någon som läser henne nu för tiden?

Må så gott i fredagen! Hos oss var det frostigt vackert i trädgården långt in på morgonen.
EvaB

1 kommentar:

Norr om Köpenhamn sa...

Jag har tyvärr inte utbildningen, men har ändå arbetat som textillärare under vissa perioder nere i Malmö. Visst är det väl så att den utbildningen bara finns i Umeå....kanske också i Göteborg? Det var i alla fall för långt bort för lilla mig, när jag väl funderade på att omskola mig :)
Skoj att du fick hoppa in på din gamla skola :)

Strålande höstväder här idag och jag har stått ute o målat möbler. Hoppas att nästa vecka också bjuder på fint, då vi har höstlov här i Danmark.
Ha en riktigt mysig helg!!
Kram
Ulrika