tisdag 20 mars 2012

På Safari med Viveca LärnÖster om Heden  - en lättläst bok i rätt typisk Viveca Lärn-stil som avslutas med både lyckliga och olyckliga trådar att fortsätta på i nästa del i romanserien. Titeln är fyndig och när jag googlade fann jag faktiskt  ett verkligt bostadsområde i Göteborg som heter just Öster om Heden.

Boken befolkas av olika mer eller mindre skruvade postkodsvinnarkaraktärer, den självgode författaren, de äldre tobakshandlarbröderna som aldrig flyttat hemifrån, den fiina prästänkan, gymnasieläraren Margareta som med stor uppfinningsrikedom ständigt förser sig med alkoholhaltig dryck, hennes lite yngre man, den lite äldre mannen gift med fotspecialisten Samantha som drog igång hela projektet med Lyxsafariresan till Afrika.
Ett  fantasirikt upplägg! När jag läste tänkte jag på när författarinnan berättade om sin och makens  afrikanska resa på radion. När andra viltspanade satt hon och antecknade på de omskakande vägarna. Det utgjorde definitivt gott underlag till bokens djur- och nationalparksskildringar för Viveca Lärn lyckas få läsaren att också känna sig som deltagare på resan.


Viveca Lärn
Öster om Heden 
W&W (2012)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I kväll är det  Prosa & Marmelad, bokbloggarträff  på Bonniers på Sveavägen i Stockholm. Ett nytt förlag ska presenteras och jag väntar med spänning på rapporter i bloggvärlden om kvällen. Kanske får jag inbjudan även till nästa träff, och kanske att jag då åker de 50 milen till Stockholm. Det är det värt för träffarna är så inspirerande och trevliga.

3 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Jag måste bara tipsa dig om en bok som jag har läst precis. Den handlar om judarna i Polen under andra världskriget. Inte en så upplyftande bok precis, men fantastiskt bra och en sann berättelse. Nu har jag läst den på danska och då heter den ' Pigen i den röde frakke' av Roma Ligocka. Den finns med all säkerhet också i Sverige med liknande titel.

Nu har jag precis börjat läsa Camilla Läckbergs 7:e bok och i bokhyllan ligger där fler böcker o väntar. Det gillar jag och så är sommaren räddad ;o)

Ha en finfin torsdag o kommande helg! Hoppas att solen lyser där över hos dig för här är den inte ;o)
Kram
Ulrika

Norr om Köpenhamn sa...

Tack kära du för krya på dig -hälsningen :o)
Önskar dig en härlig helg med vårsol och mindre storm. För det var ju hemskt vad det blåser här då. Jag blir helt slut i huvudet när jag arbetar ute i trädgården ;O) Blåser det över hos dig med?

Vårkram
Ulrika

Hanneles bokparadis sa...

visst är Viveka bra.