onsdag 8 maj 2013

Hannus nyaI dag är det recensionsdag för Hannus nya! Det vill säga den underbara boken Lundens skugga  med såväl text som foto av Hannu Sarenström.


 

:
Bokens underrubrik: Här växer trädgårdens vackraste blommor.

Jag har inte läst boken än. Bara bekantat mig lite med den och njutit av de vackra bilderna. Jag ska suga på den  som vore den en karamell... En solig dag, snart, ska jag gå ut i trädgården och unna mig en riktigt god lässtund. Kanske jag väntar tills äppelträden blommar och bina surrar.


Den övre delen av den här bilden påminner lite om vår egen trädgård; bokhäck med fjolårets löv och träd med skatbo. Men marken! Denna fantastiska och vårliga blomsterrikedom har vi då inte maken till här hos oss. För ögons fröjd - vilken tur Hannu har sin lund att dela med sig av!

Lundens skugga
Hannu Sarenström
Norstedts (2013)

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag och maken min var och lyssnade på Hannu i höstas på biblioteket i Hst.

Mycket trevligt. Han berättade och visade bilder från sin trädgård.

Då det var trädgårdvisningar i somras, besökte jag och en väninna bl.a Vivian Tistlings trädgård i Eldsberga. Då jag kom hem föreslog jag att ta en tur med maken. Då sa jag till Vivian att jag varit där innan på dagen. Hon frågade om jag ville bli medlem i en trädgårdsförening, och det nappade jag på, därav blev det att jag fick vetskap om Hannus föredrag.

Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

Hannu är bara så bra, jag har sett hans lund på riktigt...