onsdag 23 april 2014

Tio saker...Bokens Dag i dag! 
Här innebär det två firanden. Boken i vår trädgård har börjat slå ut sina späda blad just i dag. Den kastar jag ett njutande öga på då och då. Och för att fira Boken med bokstäver har jag plockat lite i de nya bokhögarna och tillåtit mig att bläddra lite här och lite där. Trots att jag egentligen disciplinerat skulle sitta still vid datorn för att göra färdigt ett arbete. 

Boken jag ska berätta om i dag kvalar inte in som en av mina favoriter, men jag uppskattar den för sin värme, för att den är ickevåldsam och för att den innehåller små kärleksfullt uttänkta handlingar.

Författaren Sarah Butler inleder varje nytt kapitel med en lista på tio punkter. Som Tio saker jag vet om min mamma, Tio saker i pappas trädgårdskjul eller Tio saker jag vet om London. De två huvudpersonerna berättar vartannat kapitel var i jagform. Det rör sig om två personligheter som har svårt att finna sig till rätta i det vanliga samhälleliga mönstret. Sidorna fylls av rastlöshet, sorger, undangömda sanningar och ouppklarade relationer, men också av namngivna Londonmiljöer och till viss del förnöjsamhet. 


Tio saker jag lärt mig om kärlek
Sarah Butler
Norstedts pocket (2014)

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

verkar vara lite kul bok