torsdag 15 december 2011

Pepparkakslandet                          Barnbarnet A bakar pepparkakor hemma hos Farmor.Degen var god, men de färdiga pepparkakorna,  granar och gubbar och årets nya: traktorn, smakade allra bäst.När bagaren var mätt och nöjd med julbaket ville Farmor läsa bok för att förhöja julstämningen ännu mer. Det blev en mysig lässtund i soffan.

Det här är en av de raraste bilderböckerna jag vet. Trivsamma illustrationer med mycken julig 1930-talskänsla och en rar berättelse om övermätta pepparkaksbakande barn som drömmer att Pepparkaksbocken kommer och knackar på dörren.


- Goddag småttingar, sa bocken. Vill ni följa med mig till pepparkakslandet?


Resan till Pepparkakslandet
Einar Nerman
B. Wahlströms Bokförlag (1934, 2011)

6 kommentarer:

mormor Hanneles bokparadis sa...

Myserimys :)

Norr om Köpenhamn sa...

Vilken söt liten bagare :o) Mysigt att baka peppisar hos farmor. Hos oss har det inte blivit pepparkaksbak i år, men två gånger lussebak är inte illa det heller ;o) Synd bara att de tar slut så snabbt, för det finns ju inget godare än en lussekatt till kvällsthéet!!
Ännu en storm är över för den här gången, tills nästa kommer. Himmel, har aldrig varit med om så många stormar på en höst. Och nu dras vi med ett evigt regnande. Lite snö hade gjort susen på julstämningen, eller hur :o)

Hoppas att ni har ordentligt med julstämning hos er och njuter tiden! Ha en skön adventshelg :o)
Kramar
Ulrika

Mariette sa...

Hej Eva!

Det är allt bra mysigt att barnbarn får komma hem till farmor & mormor för att baka, kanske de som har bättre tid att ge det till barnen nu för tiden än föräldrarna?! Våra barn har hunnit julbaka hos bägge "alternativen" detta år, men inte julbakat hemma...Det är för väl att de i alla fall får komma bort och göra det! Man vill ju att de ska ha den känslan och de dofterna med sig i bagaget!

Vilken fin bok, riktigt nostalgisk blir man av sådana omslag och klassiska hederliga julrader.

Må så gott och tack för fina snälla hälsningar!

KRAM Mariette

Mom´s kitchen sa...

Så underbart att kunna stöka med barnbarnet!!! :)

Gamla barnböcker är ljuvliga! Har fyndat några under åren... Mycket utvecklande (så viktigt nu för tiden ;) och roliga de är!

Julekramar till dig med/ Olg@

Zaga sa...

Vilken söt liten bagare! Den boken har jag helt glömt bort. Tittade i mina vuxna barns barnböcker och fann den. Härlig och fin!

Önskar dig en trevlig fortsättning på julveckan!

Eva-Lis & Zaga

Norr om Köpenhamn sa...

Kikar in lite snabbt och önskar dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År!! Hoppas att du får en skön ledighet med familjen och njuter :o)
Julekramar
Ulrika