torsdag 12 januari 2012

Drömfabriken - en roman om BonniersBild: Piratförlaget

Här en bok som bjuder på liten nostalgitripp. Drömfabriken - en trevlig roman om veckopressens svunna gyllene decennier. Författaren Björn Vingård har arbetat på åtskilliga tidningsredaktioner genom åren, hans namn är förknippat med chefredaktörs-skapet för bland andra Sköna Hem, Allt om Mat, Året Runt och Vi i Villa. Det är en lättläst bok där flera kända namn från forna dagars veckopress dyker upp, både journalister och intervjuobjekt, som Barbro Alving, Pia Degermark och Kerstin Thorvall. Boken berättar också om en lång ung  man som i början av sin karriär kommer till tidningsredaktionen med sin nyskrivna sång om en teddybjörn. Fredriksson hette han. Och följaktligen hette den unge mannen Berghagen. 

En lättläst och trivsamt skvallrig bok för smått nyfikna. För den tidstypiska omslagsbilden och inlageillustrationerna står Tanja och Katarina Jeremic.


Tack för kommentarer och lästips!
Någon som hälsar på här som också har läst Drömfabriken


Drömfabriken
Bakom kulisserna
En roman om Bonniers
Björn Vingård
Piratförlaget (2011)

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

man kommer ju ihåg dom alla...

Ingrid sa...

Den skulle jag vilja läsa. På bokmässan i Gbg hörde jag Björn tala om boken. Han blev intervjuad av Amelia Adamo. Blev sugen redan då men hade köpt en hel del redan.