fredag 27 januari 2012

Jag längtar till Italien...


Hej på er som tittar in här! Det har inte blivit så mycket bloggande på sistone. Det har varit en del andra projekt på gång, men nu ska här läsas. Och förhoppningsvis skrivas också!
----------------------------------------------------------------------------------


Fontana di Trevi
För säkerhets skull tömde jag hela börsen på euroslantar i den berömda fontänen sist vi var i Rom.  Och se - det hjälpte visst!

Till sommaren bär det av till Italien! 


Jag har tillbringat dagar, ja nästan dygn vid datorn för att få flygbiljetter till bästa priset, tillräckligt stor bil till 4 vuxna med bagage och så då boendet... Över tusen bilder på Bed&Breakfast och mindre hotell har passerat mina ögon. En del flyktigt, andra har jag studerat mer ingående. Med inbokat fräscht B&B vid plaskande fontän (lite mer undanskymd än Fontana di Trevi dock) kan vi förväntansfullt fortsätta glädja oss åt och planera vår semesterresa. 
Och med det bokpaket mina söta barnbarn överräckte på födelsedagen kan jag också läsa in mig på favoritstaden Rom.
Topp 10 Rom är utgiven sommaren 2011, så även om staden är evig är information nyligen uppdaterad. Som den pocketguide den är är den naturligtvis i lätthanterligt format, har härliga glatta sidor, åtskilliga detaljerade kartor och dessutom en extra att använda som pocket-pocketversion. Denna utmärkta guidebok verkar innehålla i stort sett allt, den information jag hittills sökt har jag också hittat. Här ska det gottas i  romerska turistattraktioner från hemmaplan!


Vad har ni för semesterplaner? Och angående Rom - ni kanske har ett matställe, en utsiktsplats, en butik eller en bänk att vila på som ni vill tipsa om?


Mimosadoftande hälsningar skickar jag till er och önskar en härlig januarihelg. Kanske med solsken, kanske med snö, allra bäst med kombinationen eller hur?Första Klass Pocketguider
Reseförlaget

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har aldrig varit i Rom, så roligt och ha resan och se fram emot för er.
Önskar dig en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Hanneles bokparadis sa...

Ww, det kommer säkert att bli trevligt!

Sladdertackan sa...

Jag längtar också till Italien, har aldrig varit där, men drömmer ...

Tre Tanter sa...

Den här tanten älskar Italien och har varit där väldigt mycket. Rom har jag tyvärr bara besökt en gång. Katakomberna låter lockande:)

krm 3 tanter

Norr om Köpenhamn sa...

Det låter alldeles underbart! Har aldrig varit där men Rom står överst på min lista. Ja, vill gärna utforska hela Italien så klart.
Men i år blir det bara butiksbygge och butiksöppnande, så inget resande för vår del. Kanske en tripp till Jylland för att fynda stort till butiken :o)

Härligt att ha en resa att se fram emot. Ska bli kul att höra om den sen och kanske få tips o idéer :o)
Ha en härligt solig dag på andra sidan sundet!!
Kram
Ulrika

Mycket annat & lite betong sa...

Det låter härligt!
Planeringen är nästan lika rolig som resan. Tyvärr har jag inga tips för i Rom har jag aldrig varit.

Ha det så bra!
Agneta

Dona blogg sa...

Så härligt med resplaner! Har aldrig varit i Italien men skulle gärna åka. Kanske ska ta och locka övriga familjen med en fotbollsmatch där borta... ;)

Må väl!
/Pernilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Trevlig helg Eva
Kramar
AnnaMaria

Lilla Kullan sa...

Så härligt att få åka till Italien.
Stina