onsdag 28 april 2010

Paddington i Trädgården



Paddington, den rare björnen från mörkaste Peru får en bit av familjen Browns trädgård att göra vad han vill med. Han ger sig ut på inköps- och inspirationsutflykt med sin skottkärra av trä. Paddington råkar så klart ut för äventyrligheter, men allt ordnar på sedvanligt sätt upp sig på bästa vis. I slutet av boken kommer juryn för den så brittiska företeelsen Stora Trädgårdsdagen till Windsorgatan 32. De imponeras av den lille björnens anläggning och allt känns så härligt engelskt.

Paddington i trädgården är stor och vacker med genomgående grön färg på boktitel, bokrygg och omslagets insida. Illustrationerna av R.W. Alley är stora och ljusa och borde kunna ge uppslag till åtskilliga kommentarer och samtal när man läser boken tillsammans med mycket unga bokälskare.

Med denna mjukstart inom trädgårdslitteraturen ska jag äntligen tillåta mig att hämningslöst gräva djupare i den inspirerande hög av blomstrande böcker om den gröna delen av livet som länge legat och lockat. Böckerna om pelargonior drar allra mest just nu. Men eftersom vi påbörjat planeringen av vår nya del av trädgården, över 600 förslyade spännande kvadratmeter, ska jag kanske i stället ta en bok om trädgårdsanläggning? Vi får väl se vad nästa inlägg kommer att handla om...

Paddington i trädgården
Michael Bond
B. Wahlströms förlag

Inga kommentarer: