lördag 16 april 2011

En damroman

Rostankarna får gro ytterligare ett par dagar efersom jag kopplat in även andra böcker på temat. Kan det vara vädret, dimmigt och ickesoligt som gör att jag lite negativt tänker skriva om en bok jag börjat på, men inte inte läst ut? Och i nuläget inte tänker göra det heller.

Det är Spill av Sigrid Combüchen. Underrubriken är En damroman och ssom ni ser är det dämpade omslaget förtjusande, med ståtliga Stockholms stadshus i bakgrunden. (Fick för resten alldeles nyss en telefonrapport  från just de hoodsen; blå himmel, solsken, 15 grader varmt, fullt med folk och långa köer till glassen. Ostkusten har sina fördelar det medges!)

Den här boken fick jag i julklapp. Jag har sneglat på den lite då och då därefter och med stor förväntan.lyckats spara den till ungefär rätt tillfälle. Och så  visade det sig att vi inte var kompatibla, boken och jag.

Så besviken jag blev! Jag har läst om författaren och jag har läst recensioner och artiklar om boken, och jag trodde så säkert det skulle bli en stor läsupplevelse. Nu när jag bläddrar lite i den förstår jag att den ändå måste få ytterligare en chans, det kanske bara är så att det inte är en bok att läsa inför natten med sömniga ögon? För det var därför jag la den ifrån mig, jag tyckte inte jag nådde in i handlingen. Vad är era erfarenheter av boken?

6 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Jag gillade boken.

Joanna sa...

Jag tyckte mycket om den, man jag kan förstå dina tankar om kvällsläsning. Det är en historia som kräver lite koncentration i början men sedan går det som hejsan...Hoppas att du ger den en ny chans, den är bra!
http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/12/spill-en-damroman.html

Monica sa...

Hej !!!
Ibland blir man besviken på böcker...
Kuuuul att du kommer hit !!!
Även om det inte är direkt i övermorgon, kom ihåg att skicka ett mejl innan du kommer , så får du lite inside-tips om shopping och annat om du vill och om du får en minut över,om jag är i stan, så bjuder jag dig och mannen på skumpa på balkongen !!
Kraaaam,
Monica

Vicky sa...

Jag har inte läst den boken, men samma sak hände mig nyligen - jag började läsa en efterlängtad bok (The age of Innocence) i fel sammanhang (i simhallen medan barnen simmade) och kom inte alls in i den. Efter att ha lagt den ifrån mig någon vecka började jag från början och nu uppskattar jag läsningen jättemycket! Så mitt råd blir att ge den en chans till :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Rosboken i förra inlägget såg intressant ut, såna böcker gillar jag.
Önskar dig en riktigt Glad Påsk
Kramar
AnnaMaria

Norr om Köpenhamn sa...

Har inte läst boken, men ibland är det bara kämpigt att ta sig igenom några böcker. Jag kämpade lite med Tyskungen (Läckberg)(har nog läst för många av henne nu på rad), men plötsligt hände det nåt och nu är den spännande :o)

Önskar dig en riktigt skön påsk. Hoppas vädret visar sig från sin bästa sida hos er också :o)
Kram
Ulrika