tisdag 17 maj 2011

Barnbok om bilar


Det är roligt att prata böcker med barnbarn. När vi träffade vårt i lördags var favoritboken för två och ett halvt-åringen Vi letar Konstiga bilar. Ulf Nilsson har skrivit texten och Sarah Sheppard har illustrerat.

Genialiskt låter de innehållet ge stimulans åt olika åldrar och intressenivåer. Faktarutor för de specialintresserade och kanske äldre barnen, medan teckningarna och den enklare texten inbjuder till samtal och lässtunder med de lite yngre.

Bonnier Carlsen aviserar att Hur du kör konstiga bilar kommer ut till hösten. Också den av duon Nilsson och Sheppard. Den ska handla om vägvältar och grävmaskiner, om att ratta, gasa och sätta på sirener. Kan lätt tänka mig att det blir en ny favvobok!


Ulf Nilsson
Sarah Sheppard
Vi letar Konstiga bilar
Bonnier Carlsen (2010)

2 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

finns väl inget roligare än läsa med barnbarn

Norr om Köpenhamn sa...

En kul titel på en kul bok :o) Kanske något för min minsta när hon blir ett par år äldre. Lite om fordon skadar inte i en värld av dockor ;o)

Tusen tack för din fina kommentar i mitt give away-inlägg! Jag blir så glad att du tycker om min blogg och följer den. Med sådan respons fortsätter jag mer än gärna.... :o)

Ser att du har varit på besök i min gamla hemstad Malmö. Visst känns det numera lite internationellt när man ankommer på Malmö Centralstation? Ombyggnaden tycker jag blir jättefin och konsten på väggarna gör sitt. En spännande plats!!
Till helgen ska jag o maken på hotellweekend i Malmö utan barn. Vi hoppas på underbart väder, så att vi kan njuta av Malmös parker, slottsträdgården, trädgårdscaféets morotskaka ;o), kvällslivet på Lilla Torg och lyxiga hotellfrukostar mm. Jag tycker om att komma tillbaks till Malmö :o)

Hoppas du får en fin start på nya veckan!
Kramar
Ulrika