tisdag 2 augusti 2011

Dagens sommarvärd Mannerström

Hoppas alla har en skön sommar och kan fortsätta njuta av solsken och fina augusti! 


Här hos oss är det underbart sommarväder i dag. Vi äter alla måltider ute på altanen och jag har svårt att finna ro vid diskbaljan. Jag har fortfarande glas att ta hand om efter helgens kalas.Vi har firat familjens trettioåring i dagarna flera och jag tvättar dukar och servetter som torkar snabbt i varma sommarbrisen. Det är roligt att ställa till med fest - men jag tycker också det är jätteroligt med dagarna efter. Att plocka undan, ställa i ordning och tänka på alla trevliga gäster man haft omkring sig.

Dagens bok handlar om vilt och därför hade det varit lämpligt med en bild på vår goda förrättstallrik till lördagens ungdomsfest i trädgården. På hembakad kavring serverade vi goda charkuterier från ett lokalt viltrökeri. Skivor av vildsvinskorv och älgkorv med enbärsmak.  Från egna trädgården kom den rivna pepparroten till creme fraiche-röran vi klickade på den rökta vildsvinsskinkan. Precis när vi i köksstyrkan trötta avnjutit våra förrättssmörgåsar mellan serveringsomgångarna kom vi på att vi inte tagit någon bild på anrättningen. Det får kanske bli en favorit i repris någon kväll längre fram.

På min anslagstavla hänger ett litet urklipp med presentation av årets Sommarvärdar i P1. En del har jag ringat in för att inte missa särskilt intressanta pratare. Som Leif Mannerström, dagens Sommarvärd.

Bild: Norstedts

Fast honom missade jag ändå... Det blir ny chans i kväll vid tiotiden, men eftersom det är favoriten Montalbano på TV just då blir det nog Mannerström i datorn ännu lite senare i stället. Är det inte underbart med detta moderna samhälle med tekniska finesser och valmöjligheter!

Leif Mannerström ville bli stridspilot läste jag, men verkar trivas bra med sin kockkarriär. Han har skrivit 9 böcker så man kan med rätta titulera honom författare också. Jag har hans Julkokbok, men den känns inte så aktuell denna varma sköna sommardag med sol på altanen och humlor i blommande lavendel, så jag bläddrar i Mannerströms Viltkokbok i stället.

Bild: Norstedts

Harragu, viltlasagne och konjaksgravad rådjursfilé. Fina recept med vackra aptitretande helsidesbilder och dessutom  ett helt uppslag med miljöbilder här och var av bokens skickliga fotografer Tomas Yeh och Lisa Nestorsson.


Hjortburgare.
Bild: Tomas Yeh


Mannerströms 
Viltkokbok


Foto: Toms Yeh och Lisa Nestorsson
Norstedts

3 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Hej Eva!

Hoppas att du har haft en riktigt härlig sommar och har fortfarande. Skönt att värmen kom tillbaks igen.
Nästa vecka börjar skolorna här i Danmark och då är vardagen över oss. Men tills dess njuter vi av ledigheten som är kvar. Imorgon blir det en tur till väninnorna i Malmö och helgen bjuder förhoppningsvis på loppis :o))

Ha en skön dag imorgon!
Kram
Ulrika

Mariette sa...

Hej Eva!

Vad härligt det lät med kalasandet,..du får hälsa födelsedagsbarnet i efterskott! Verkligen roligt att du tog med henne och mannen till butiken för ett besök!

Jag tänker alltid att jag ska lyssna på sommarpratarna men sen glömmer jag...är alltid ute på något annat känns det som. Däremot tittar jag väldigt gärna på programmet som gått på söndagarna, "Sommarpratarna" så mycket klokt och fina, vettiga, roliga och sorgliga saker från livet man får höra där ( i en kortare version då förstås!!), ett väldigt trevligt program enligt mig.

Må så gott i den fortsatta sommaren!

Kram Mariette

Zaga sa...

Visst är det härligt med kalas! Vi hade ju student i juni och det är minnen som man lever på länge trots mycket förberedelser innan. Vilt buffén låter toppen, hade gärna smakat! Mannerström är en bra kock och vi använder flera av hans recept i viltkokboken jägare som vi är.

Må så gott och hoppas att din sommar varit härlig!

Eva-Lis & Zaga