torsdag 22 september 2011

Stickbok om yllepromenader

Hej på er!


Oj vad tiden går fort... Min intention är ju att göra inlägg bra mycket oftare än det blivit här på sistone. Bättring! säger jag till mig själv. 


Visserligen har jag förlagt mina läsglasögon, men eftersom det fungerar med mina vanliga också har jag naturligtvis fortsatt läsa. Den nya bok som ligger vid min sida här heter Sticka mera småvarmt av Johanna Wallin och är en mysig och inspirerande bok i septemberhösten. 


Jag är förtjust i den fina underrubriken Yllepromenader bland trottoarkanter och skogsdungar. Och när jag läser den stickande författarens förklaring blir jag ännu mer engagerad i boken. Jag förstår Johanna så väl när hon beskriver hur inspirationen till mönster kommer till henne i form av skuggan av ett staket mot husväggen eller under ett museibesök.


Bild: Norstedts


Boken inleds med goda råd och tydliga förklaringar om allt från räta maskor till hålvarvskanter och hur man trär pärlor på stickgarnet. Själv blev jag sugen på att börja sticka en snodd, det tror jag aldrig jag försökt. Men nu ska jag plocka fram ett lämpligt garn och lägga upp 5 maskor, vilket författaren anser vara max för att få snodden jämn. Genom att sticka varje varv på rätsidan blir snodden rund och slätstickad. Låter spännande! Jag fick en idé om att sticka en flera meter lång snodd att montera runt en vinterkudde till soffan. Vi får väl se...


I övrigt innehåller boken foton och beskrivningar på olika mössor och halsdukar, vantar, sockar och lite mer annorlunda stickalster som börsar och äppelplockare. 


Vad stickar ni inför vintern? Antar att de flesta stickerskor har större projekt på gång är jag med min snodd!


Sticka mera småvarmt
Johanna Wallin
Norstedts (2011)

2 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helt rätt tid för tanter att sticka nu ;)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har stickat mycket i perioder, just nu inget alls. Så en snodd tycker jag låter lagom, tänk att det går och sticka en snodd. Verkar vara en inspirerande bok.
Kramar
AnnaMaria