måndag 4 juni 2012

K--märkt smak. Så mycket gott!

Nä, det är inte en handduk med tryck - utan ett tryck med handduk....
Åh, det här är åter en sådan där bok som jag blir alldeles till mig över! Och glad! K-märkta maträtter, genuina traditionella kalas- och vardagsmiddagar. Dillkött, Wallenbergare och min absoluta favorit: Inlagd stekt strömming, eller som den heter i boken Kallskänkans ättiksströmming.

Lilla sällskapet - som verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen betonar i början av boken att maten är stadd i ständig förändring och att det måste så vara. MEN det behöver naturligtvis inte betyda att inte också fortsätta med det gamla och lite mer ursprungliga. Så rätt! Heja Lilla Sällskapet!
Pasta ena dagen och dillkött den andra, så är vi väl många som lägger upp våra menyer.

Pannkakstårta, Lingonpäron och Inlagd färsk gurka. Vårkyckling med gräddssås, Biff med lök och Fisk med persiljesås. Svensk god mattradition rakt igenom, den här boken får en hedersplats hos mig. Väldigt nära spisen,  för den här receptsamlingen ska jag laga mig igenom har jag bestämt. Och vilket gott presenttips i dessa firartider!

Vad har ni för favoritklassiker på middagsbordet?


Junihälsningar!
Eva BK-MÄRKT SMAK
GENUINT SVENSKA MIDDAGSKLASSIKER

LILLA SÄLLSKAPET
ICA BOKFÖRLAG (2012)3 kommentarer:

Lilla Kullan sa...

Tack för att du är så go och kikar in till mig. Kram Stina

Zaga sa...

Den boken verkar riktigt bra! Har inte sett den tidigare, jag har en STOR kärlek till svensk husmanskost och hos mig står nog kålpudding som nr 1 och där efter raggmunk med fläsk och sedan stekt strömming med potatismos och så bara fortsätter det...................Ingen GI mat precis. ;-)

Ha en fin Nationaldag!

Eva-Lis & Zaga

STENLYCKA sa...

Ha en underbar Nationaldag själv!
Stor Kram från Raina