tisdag 19 juni 2012

Sommartankar och digitalfotoLavendel i korg, kryddväxter i kruka - sommar på vår altan.

Sommaren är svårstartad i år. Att sitta ute är inte att tänka på varje dag, men vi njuter av långa kvällspromenader. Ofta under regntunga moln men till ackompanjemang av fåglar. Glada lärkor och irriterade tofsvipeföräldrar på åkrarna, olika sångare i skogspartierna och i går kväll dessutom sniglar av olika kulörer på vägen, framlockade i det fuktiga vädret.

Som inför varje sommar har jag även i år en rejäl bokhög att välja ur. Det gäller ju att vara beredd på en solig dag då man kan sitta ute på altanen och läsa en god bok. I år ligger Bonniers stora bok om digitalfoto överst i högen. Förmodligen inte en bok jag kommer att sträckläsa, även om den är mycket omväxlande med många bilder som sig bör. Den ser riktigt inspirerande ut när jag bläddrar i den och om jag, otekniska människa så bara tar till mig en enda lärdom eller får en enda aha-upplevelse har den gjort stor nytta i mitt liv med kameran.

Exempel på vad man kan förkovra sig inom: Kompositionens element, att Använda bländaren, Justering av skuggor och högdagrar eller varför inte Linjärt och icke-linjärt berättande? I den här boken ska jag långsamt läsa inledning och de första kaptilen, här gäller det att inte skynda för snabbt. Jag ser att fotografins 10 budord finns med i bokens början, dem ska jag begrunda. En dag när solen tittar fram...Vad har ni för fototips, vilka är era viktigaste budord i kamerasammanhang?


Glad tisdag hälsar Eva B


Bonniers Stora Bok om Digitalfoto
Tom Ang
Bonnier Fakta (2012)

2 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Kikar in sent på kvällskvisten för att önska dig en ljuvlig sommar och ledighet :)
Jag tänkte slå till med en bloggpaus, så här innan butiksöppnandet. Energidepån behöver fyllas på, så som tid för familjen etc etc.
Men jag kommer snart tillbaks igen!

Jag har definitivt en bokhög jag med och jag ser fram emot att ta mig an den :) Dock hade jag gärna sett att solen kikade fram lite mer, för det känns mer som höst än sommar. Men kanske det finns hopp för det med!!!

Kram på dig och lycka till med din digitalfotobok. Den ser spännande ut... ;o)
Ulrika

Stina Wahlén sa...

Hej!

Jag jobbar för Kult pr, och ser mig om efter bra bokbloggare som kan tänkas vilja ha recensionsutskick från de förlag som vi jobbar med (Lind & Co, Leopard, Massolit etc). Jag har hittat din blogg, och om du är intresserad av utskick vill jag att du skickar följande information till mig:

Kontaktperson (för- och efternamn)
E-postadress
Telefonnummer (om det finns – inte nödvändigt)
Fysisk adress/Postadress

Med vänlig hälsning
Stina Wahlén
______________________________________________


Stina Wahlén
Kult pr
Kammakargatan 48
SE-111 60 STOCKHOLM
stina.wahlen@kultpr.se
+46 73 054 88 61