tisdag 21 augusti 2012

Sommarrea


Hej i augusti!

En förmiddag i juli när vi var i stan tittade vi inom Bokhandeln. Där var det sommarrea i källaren och det blev så klart en o annan bok att köpa med hem. Som Fallet med de försvunna böckerna av nordirländske Ian Sansom. Jag faller lätt för speciella titlar och den här tilltalade mig eftersom jag ofta upplever böcker som just - försvunna. Då blir det ett letande här hemma i hyllorna eftersom jag  inte helt o hållet fått till ett lättfunnet system. Fast de här irländska böckerna är förstås mycket mer försvunna än mina brukar vara. Och dessutom betydligt fler. Här rör det sig om ett helt biblioteksbestånd på tusentals böcker som inte längre finns vare sig i det nedlagda biblioteket eller ombord på den återuppväckta bokbussen.

Fallet med de försvunna böckerna är en humoristisk bok där huvudpersonen, den nyanställde bibliotekarien från London är en ödmjuk antihjälte som ramlar in i den ena jobbiga förvecklingen efter den andra. En dråplig och underhållande bok helt enkelt.

Och visst är bokomslaget härligt! 
Fallet med de försvunna böckerna 

Ian Sansom

översättning: Öyvind Vågen

Massolit (2011)1 kommentar:

Norr om Köpenhamn sa...

Hej Eva!
Tack för att du troget kikar in till mig. Och tänk att du snart kan kika in till mig 'på riktigt' ;o)
Du är sååå välkommen på lördag eller en annan dag om det passar bättre.
Här är det mycket att stå i och jag ska bege mig ut i butiken alldeles strax. Prisade varor fram till halv tolv inatt....
Men det är jätteskoj OCH spännande!!

Må gott och håll i hatten om det blåser höststormar hos er med....
Kram
Ulrika