fredag 15 januari 2010

Snöskottning för barnTURE SKOTTAR SNÖ av Anna-Clara och Thomas Tidholm (Alfabeta förlag) är en söt och trevligt säsongsanknuten vinterbok att läsa tillsammans med någon liten människa som tycker om snö.

Ture bor i ett litet hus och har funderingar på att skotta snö när det en morgon kommit mycket vitt från himlen. Men det är roligare att kasta snöboll och så råkar Ture komma vilse i snön. I slutet av boken löser det sig med tomtens hjälp.

Trevligt format, rara lätta bilder och inte för mycket text.

Må så gott alla, både i soffhörnor med en eller annan bok och ute i snön. Hos oss börjar vinterlandskapet se lite ansträngt ut. Mars känns närmare än den januarimånad vi faktiskt befinner oss i. Men snön lockar ändå fortfarande till knarrande och uppfriskande promenader.

4 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilken söt liten bok!
Tänk att det finns böcker för alla tillfällen och göromål.

Ha en skön helg.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en söt bok, har ingen i riktigt rätt ålder för såna böcker. Sonen är ju stor nu. Du har kommit bra på väg om du sytt banden till gardinerna, jag fuskade och tog bomullsband. Det gick som hejsan, dom satt uppe på fredag lunch. Men då är det ju fuskhiss!
Ha en mysig och bra lördag
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Älskar Ture-böckerna! Allra bäst är "Ture får besök". Det är så underbart när kusin Frans kommer och ställer till.

/Lennart

EvaB sa...

Ture får besök står på min önskelista till barnhyllan. Jag är nyfiken på vad kusin Frank ställer till med. Tack för tipset!