fredag 4 juni 2010

Antingen känns det rätt eller så tjänstefelDagens boktips från mig innan jag ska ut i trädgården och njuta av den ovanligt soliga junidag vi vaknade till idag.

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel bjuder på aforismer med grund i yrkeslivet. Ett roligt grepp på en bok i lilla formatet i en genre som annars mest handlar om kärlek och vänskap. Underrubriken är Meningsfulla meningar om arbetslivets mening.

Författaren arbetar som konsult inom utbildning och boken innehåller även matnyttig text, förklaringar och råd . De avslutande sidorna innehåller en Ordlusta med ord och förklaringar som Insiktslyftning – en tanke som ger ett lyft i tillvaron och Vägsjäl – en korsning av alla som passerat dig och ditt liv.

En utmärkt liten presentbok till någon som ska ut i arbetslivet, redan är där och behöver ett styrkande ord & igenkännandets leende eller några trevliga citat att sprida i väl valda situationer.


Antingen känns det rätt eller så tjänstefel
Anna Källdén
Ekerlids Förlag, 2010


Nu ska jag ut i trädgården och plantera nyinhandlade växter. Brudslöja, både rosa och vit och en daglilja står i kartong på köksverandan och väntar på att komma i lämplig rabatt. Perennen Brudslöja blir på sin höjd en ensommarsväxt här, av någon anledning jag genom åren, ja genom decennierna, inte kan förstå. Men jag ger mig inte. Brudslöja ska vi ha! Det är dotterns favoritblomma och ett måste till högsommarens doftande buketter med gammeldags rosa rosor. Åh nu blev jag så sugen på en närmare titt i säsongens nyutkomna trädgårdsböcker! Nästa inlägg lär nog handla om en eller annan bok med blommor i... Vad har ni för sommarblomsterfavoriter? Rosor, tagetes, solros eller kanske det varierar?

1 kommentar:

Anna Källdén sa...

Glada tillrop från författaren och ordläkaren.
Kul att du tycker om min nya bok!