torsdag 3 juni 2010

Babbeldrottning i pocketFörra inläggets bok var stor och tung, dagens är bra mycket lättare, nämligen pocketversionen av Babbeldrottningen i New York. Författare är Meg Cabot och jag läser i baksidestexten att hon också skrivit ungdomsberättelsen En prinsessas dagbok, aha! Är det hon. Den har vi ju sett som film eller hur?

För ett par år sedan gav Meg Cabot ut sin första vuxenroman, Babbeldrottningen, och den här berättelsen där Babbeldrottningen rör sig i New York kan väl ses som en rätt fristående fortsättning på den. Inte tycker jag att bokens huvudperson och jag, Lizzie Nichols, babblar så mycket. Men när hon gör det visar det sig gå bra även på franska.

Lizzie Nichols älskar brudklänningar. Vintagebrudklänningar. Hon går i gång på vackra tyger, släp och klassiska snitt. Hon känns som en modern och mänsklig tolkning av de söta sy-mössen i Walt Disneys Askunge-version när hon beskriver sitt arbete i en syateljé. Varje kapitel i boken inleds med en sida ur Lizzie Nichols brudklänningsguide, som alls inte enbart handlar om klänningar utan om det mesta kring ett bröllop. Det är ett trevligt och rätt ambitiöst grepp tycker jag, även om vissa råd nog mest gäller för USA. Som det om brudförsäkring.

För läsare som längtar efter New York-stämning och/eller textmässig brudklänningsinspiration ger boken några timmars humoristisk underhållning.

Babbeldrottningen i New York
Meg Cabot (översättare Katarina Falk)
Norstedts, Pocket, 2010

1 kommentar:

Landlige Hjem sa...

Tack för boktipset, tycker det låter som en bra och rolig bok.. :)
Tack för att du delar med dig!:)
Önskar dig en trevlig kväll och jag hoppas sommaren har landat hos dig också!:) Nu längter man till midsommar og den fina högtiden :) Härligt med sommar!
Kram Anki