torsdag 2 december 2010

Sex, systerskap och några män senare

Dagens färska boktips från mig: en lättläst roman, en väninnebok som är mer eller mindre en nyckelroman. Hur mycket vet bara författaren själv, eller snarare författaren och hennes två medhjälpare.

 ”Monica Gunne höll i pennan och vännerna Amelia Adamo och Susanne Hobohm var bollplank när berättelsen kom till.” 


Dessa tre välklädda damer ingår också i omslagsfotot till den inbundna boken på 235 sidor. Tyvärr är inte tekniken välvilligt inställd i dag så det blir ingen bild till det här inlägget. Vill ni se en ur omslagets kvinnotrio kan ni kanske titta på/i ett lämpligt Magasin för mogna kvinnor.

Sex, systerskap och några män senare handlar om tre stadsväninnor i 57- 63-årsåldern och deras högst aktiva liv. Såväl på gymmet som professionellt och sexuellt. Och tekniskt. De lever med ett tätt förhållande till sina i-poder. 


Livet för dessa bokens damer innehåller god ekonomi, resor, gym och krävande yrkesliv i mediesfären. Retreat, eller snarare försök till retreat och nagelvård, barhäng och journalistik. Odd Molly, stilettklackar och elegant heminredning. Och en hel massa annat. Slutet gott allting gott kan man också säga angående trions relationssträvanden.

Jag tycker om boken och rekommenderar den gärna. Jag, som inte har några svårigheter att läsa om vilken ålderskategori som helst, tyckte ändå det var extra roligt att stifta bekantskap med de här damerna i en årsgrupp jag själv ungefär, eller i alla fall snart tillhör. Fast jag har i sann Hållbarhetsanda ingen ipod. Men så håller jag också fast vid samme gamle man.


Dagens undran:
På sidan 15:
 ”De övertäckta bilarna hade börjat glida iväg längs Högbergsgatan.”
Det handlar om gästerna på en nutida begravning, men visst tänker man snarare på 1930-talet? Fast inte ens då hade de övertäckta bilar ute i trafiken, bara täckta väl? Ett ordval som glömt sig kvar sedan hästdragna droskornas tid kanske?


Sex, systerskap och några män senare
Monica Gunne
Natur o Kultur, 2010


Senare tillägg: Jag har fixat bild!
2 kommentarer:

Monica sa...

Hej !!!
Kul attt du lämnade en komm. så att jag hittade hit !!
Härlig blogg, jag äääälskar böcker !!!
Lägger till dig till min lista,så att jag inte tappar bort dig !!
Jättebra tips med russinen, det måste jag prova !!
Ha en härlig helg och andra advent !!
Kram,Monica

Massolit förlag sa...

Hej!

Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.
Jag har kikat runt på din blogg och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag dig.

Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingad att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
Om det känns spännande – maila över din postadress.

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt email!

Vänliga hälsningar


Malin S
Massolit förlag AB
forlaget@massolit.se