söndag 16 september 2012

Stora betongbokenEn veckad lampskärm i plast och en sparbössa också den i plast... Vad kan de ha för gemensam nämnare? Jo att de kan vara värda att spara som formar om man vill gjuta i betong!

En massa bra tips och bilder hittar den betongglade och pysselhändige i Malena Skotes nya bok "Stora Betongboken, 100 projekt från prova på till proffs". Boken innehåller   uppgifter om material, verktyg och tillvägagångssätt i punkter för noggrant genomförande. Jättebra! Vill sätta i gång med detsamma! 

En av bilderna på bokens famsida visar en stilren bänk som säkert går alldeles utmärkt att betrakta och nyttja som bord också. Precis en sådan vill jag ha, för även om jag önskar en sittbänk med antik marmorskiva till min blivande Italieninspirerade murhörna får jag nog nöja mig med betong. Och varför inte, det materialet har ju också långa rötter bak till romartiden.

Nu ska jag hantera betydligt mjukare material, jag ska baka en äppelkaka. Eller kanske jag gör bullar fyllda med äppelmos o kanel. Underbara äppeltider!

Fortsatt god o glad septembersöndag hälsar
EvaBStora betongboken
Malena Skote
Norstedts (2012)

3 kommentarer:

Tulipa sa...

Hej Eva!

Den boken verkar inte dum, problemet är bara när man ser en sån att man vill göra så mycket...Och ofta kräver det mer tid än vad man först hoppats... Men betong är ju bara så himla läckert...
Min bror hade gjort en jättefin TV-bänk i betong som han putsat upp så den blev blank och slät. Vackert!

Vid femtiden kan du ha sett mig utanför min butik men inte vid skolan, då skulle vi köra mot Markaryd och träning.

Lycka till med slöjden!
Kul att du kommer till Knäred!
(Olivia har träslöjd idag, ska du hoppa in som syslöjdslärare här i fortsättningen.., vore trevligt om det vore så!)

Ha en fin dag!

Norr om Köpenhamn sa...

Mycket har jag provat på, men aldrig ett material som betong. Kanske provar på det i framtiden om jag lyckas hitta ett litet hål bland alla mina projekt ;o))

Jag tror att jag också håller mig till äpplen. Mmmmm...härligt med äpplesäsong. Om det fortsätter att ösa ner så här hela helgen, så får det nog bli ett o annat bak.
Men först ska jag hålla butiken öppen. Bäst att tända upp en massa ljus idag och göra det mysigt för kunderna :)

Stor höstkram till dig
Ulrika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Betong är ett material jag gillar, har en kollega som håller på för fullt med gjutning. Ska tipsa henne om denna boken.
Ha en skön helg
Kramar
AnnaMaria