söndag 23 januari 2011

Elizabeth Gilbert. Pocket eller bio?

Pocket eller bio är en fråga Elizabeth Gilbert skulle svara både och på eftersom hennes Eat, pray, love blivit både storsäljare och film. På svenska lyder titeln Lyckan, kärleken och meningen med livet. 

Omslag: Bonnier Pocket


Ofta prasslar det i mina böcker när jag öppnar dem. Det är tidningsurklippen. Och innanför pärmen till Elizabeth Gilberts bok (omslagsfotot är från filmen med Julia Roberts) ligger en intressant artikel från DN från 12 sept 2010. Med den som bakgrund är det ännu mer givande att läsa boken.
Att Elizabet  Gilbert verkligen är författarinnan, dvs huvudpersonen, i boken tilltalar en sådan biografikonsument som undertecknad.

Miljöerna är världsomspännande, från det omtalade badrumsgolvet i New York till matupplevelser i Italien, meditationer i Indien och Stora kärleken på Bali.

Boken är faktiskt rätt omfattande, pocketens lilla text breder ut sig på dryga 340 sidor och kräver mer tid att läsa än jag först trodde. Det är bra, för den är värd att lägga ner lite tid och tanke på. (Och sedan väntar uppföljaren...) Vad säger ni som läser det här, någon som har en annan åsikt?

Och på frågan Pocket eller bio? Svarar jag att för min del räcker det med boken.

Glad söndag hälsar Eva


Lyckan, kärleken och meningen med livet
Elizabeth Gilbert
Bonnier Pocket

2 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Jag har båda, tycker filmen också lite för lång..

Zaga sa...

Oj hittade hit via en annan blogg och fann så mycket intressant! Hit återkommer jag igen!
Ha en fortsatt härlig vecka!!

Eva-Lis & Zaga