tisdag 14 juni 2011

Europa - modell större
Sommartider - Resetider.
Inget går upp mot en aktuell karta när man ska planera eller hitta. (Jo jo, jag vet att GPS finns, men det ena hjälpmedlet utsluter inte det andra.) Här är boken att resa med, antingen i drömmarna eller i bilen. För storleken, 28 x 40 cm, kräver bil! På mitt vanliga manér försökte jag mig på att nyttja denna planeringslitteratur som sänglektyr. Men det gick inte så bra! I övrigt uppskattar jag kartor av större format, allt för att få en så god helhetsbild som möjligt.

Den här Atlasen har användarvänlig spiralrygg och tunna blad. Bra viktmässigt, men det gör också att boken är lite ömtålig, det är lätt hänt att av misstag ristcha av en sida från spiralen. Inte bara ryggen utan också omslagsbilden är spiralig: en ringlande cypresskantad väg i grönt Toscanalandskap.Den bilden sätter lätt i gång reselängtan, eller vad säger ni?

För reseplanering är den här kartan bättre än de sedvanliga kartböckerna tycker jag, även om den är lite bökig att ta med sig. Men den rekommenderas till kartglada resenärer med stort bilutrymme.


Europa XL
Norstedts 2011

3 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Jag har en Sverigekarta i bilen som man viker ut och när man har vikt ut, kan man så vika ut ytterliggare....hihi, du kan ju tänka dig hur kul det ser ut och dessutom otroligt opraktiskt ;o))) Men jag har fått den för längesen av min mamma och har svårt för att göra mig av med den. Och så har jag ju faktiskt hittat rätt med den....;o)

Det låter som att ni håller på de gamla skolavslutningstraditionerna. Härligt! Då vet jag vart jag kan få höra psalmen i alla fall :o)
Ha en fortsatt skön vecka, snart stundar väl sommarlov också för dig!?
Kram
Ulrika

EvaB sa...

Ulrika, din bilkarta är nog lite besvärlig att ha med i sängen, å andra sidan är den säkert detaljerad!

mimmimarie sa...

Jag har en alldeles särskild fascination för kartor och kan sitta och läsa och titta i en kartbok utan egentligt resmål.