måndag 25 oktober 2010

Hjorth & Rosenfeldt

Vi var på en härlig kväll i Bokhandeln i förra veckan.Samtal mellan Stadens Bokhandlare och författaren Hans Rosenfeldt. Läckra snittar, vin och cider.


Ny bok med hem som vi båda var ivriga att börja läsa. Skogsmannen fick första tjing eftersom jag vet att han somnar innan han ens hinner vända blad. Till dess läser jag Arkitekters Fritidshus, men den är så stor och tung att inte heller jag vänder så många blad innan jag ger upp. (Det är en fin bok, men jag ska se till att fortsättningsvis läsa den i mer upprätt tillstånd. Då återkommer jag till den här på bloggen.)


Hans Rosenfeldt är en högst ödmjukt charmerande snabbtänkt humoristisk människa. Men det har vi väl förstått efter Parlamentet & På Spåret på TV och På minuten på radion.
Kriminalromanen Det fördolda har Hans Rosenfeldt skrivit tillsammans med författarkollegan Hjorth. Jag har inte läst mer än de inledande sidorna, men finner deras skrivstil intressant. Korta meningar som Hans menar kommer av författarnas bakgrund som manusförfattare. Det är uppenbarligen fler än vi som tänker läsa vad detta nya deckarpar har skrivit, boken är på gång i 14 olika länder! Vad tycker ni som läst den redan?

1 kommentar:

Emmas utsikt sa...

Den hoppas jag Tomten kommer med. Tack för tipset.

:)