fredag 8 oktober 2010

Liten roman men stor syskonkärlekFranska Anna Gavalda - hon som skrivit Lyckan är en sällsam fågel och Tillsammans är man mindre ensam kom i augusti ut med En dag till skänks på svenska. Romanen har nästan det minsta format som tänkas kan. Jag  hade egentligen tänkt spara boken som väsklektyr. I stället för att kånka omkring på böcker modell större vilket av ingen anledning alls blivit lite av en specialitet för min utanför-hemmet-läsning. Men nu har jag läst boken ändå, den stod och lockade i hyllan. Så lätt för förra veckans febriga hand att hålla.

Boken handlar om tre vuxna syskon som på en hel del inledande sidor är på väg till ett släktbröllop någonstans i Frankrike. Väl där rymmer de  till det fjärde och yngsta syskonet som är fantasifull guide på gammalt slott på landsbygden. Romanen handlar om innerlig syskonkärlek där det inte riktigt finns plats för pedantiska svägerskan med taggarna utåt. Hon blir kvar där i bröllopskyrkan och jag undrar hur mannen ska kunna gottgöra henne för detta svek när de efter helgen återser varandra i Pariserhemmet. Om nu inte svägerskan/frun blivit så arg att hon flyttat. Men se detta förmäler inte historien.

Vad tycker ni andra som läst Anna Gavalda?

Den här veckan är både jag och händerna starka igen, så i nästa inlägg blir det kanske en Stoor tung bok. Till dess,
Glad Fredag!

Anna Gavalda
En dag till skänks
Albert Bonniers Förlag

1 kommentar:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Eva
Ska bli kul och läsa när du skriver om Vargas Llosas böcker, kanske har du redan läst honom. Fick boken, Tant Julia och författaren rekommenderad, den skull visst vara rolig också.
Ha en fin lördag
Kramar
AnnaMaria