söndag 22 november 2009

BÄBIS nyfiken


Den här helgen har vi haft klättrat upp en graderingsnivå i farmors- och farfarsklubben. Vi har haft familjens kloka och härliga ettåring på övernattning. Det var lite krisartat under en vakenperiod efter midnatt, men barnbarnet tog i gengäld sovmorgon och vi farföräldrar summerar stolt att vi bestod provet.

Det högst bokintresserade barnbarnet får agera läsarpanel för pekböcker. Barnbarnet anses vara expert på dylika med tanke på den digra boksamling han har hemma i stan. På besök hos farföräldrarna medför han ett försvarligt antal titlar, men tar sig ändå välvilligt tid att bedöma något av det jag har i min recensionsbokhylla. Den här gången blir det BÄBIS nyfiken av Ann Forslind (Alfabeta). I serien om Bäbis finns ett flertal titlar. Boken har för genren vanligt format med apelsinfärgade hårda pärmar och ljuslila rygg. Bladen är visserligen av kraftigt papper, men det är ändå en bok som mår bäst av att läsas tillsammans. Den nyfikne bäbisen har boken igenom ett vänligt leende och även den lille läsarpanelen såg positivt på historien om vad som fanns bakom dörren.

1 kommentar:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En 1-åring är nog inte det lättaste och passa. Men det gick ju galant för er. Och så bra och ha en egen läsarpanel för och kolla böckerna. Då vet du vad som går hem.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria