tisdag 24 november 2009

Sticka Mössor Vantar SockorJulklapsstips till Stickglada!

Sticka Mössor Vantar Sockor av Ann-Mari Nilsson (Hemslöjdens Förlag) är en riktig godbit i höstens bokutgivning. Äntligen en bok som känns nyskapande och glad! Framsidan är läcker, värmande och stilren med sina rödvita stickade vantar, sockar och mössor. Formatet är fyrkantigt och trevligt i en behändig storlek som gör den bekväm att ta med sig när man behöver en mobil stickbeskrivning. Och gör dessutom boken lätt att läsa i olika situationer.

Layouten utnämner i alla fall jag till Höstens Bästa! Varje uppslag har en kantlist med stickprov, ofta i glada färger, tillsammans med bild på vänstersidan. Till höger finns en stickbeskrivning, ibland kompletterad med diagram.

Endast mina oputsade fönster avhåller mig från att tillbringa dagen med en stickning i soffan. Men efter adventsstädningen åker stickorna fram! Granmönstret på sidan 68 vore en utmaning. Men eftersom jag är en enkelhetens kvinna blir det nog vanliga ränder på en lättstickad mudd, eller jag kanske ändå ska avancera till en vristvärmare på sidan 78? Eftersom plaggen har olika svårighetsgrader kan man betrakta boken som en inspirerande stickskola om man stickar sig igenom ett par olika beskrivningar.

1 kommentar:

Lantlig inspiration sa...

Hej Eva!
Javisst är dopklänningen av siden.
Det är fantastiskt att ha en mamma som kan trolla med en symaskin.
Kikar på ditt senaste boktips och det låter som ett bra julklappstips.

Hoppas du får en fortsatt bra vecka.
/Marie