tisdag 2 februari 2010

Möte med en av de lärde från Lund


I samband med ett reportage om en tv-inspelning på Skottorps slott träffade jag Jan-Öivind Swahn, professorn och folklivsforskaren som innehar tallrik nummer 10 i Gastronomiska Akademin. Han har i 15 år varit redaktör för den nu 50-årsjubilerande skriften Gastronomiska kalendern. Här sitter han med ett nysignerat exemplar av 2010 års upplaga, den här veckans godnattläsning för mig. Den innehåller kortare berättelser med matanknytning författade av olika skribenter. Även om redaktörsskapet nu lämnas över till annan penna hoppas vi få läsa Jan-Öivinds matiga texter även i många kommande kalendrar.

För mig som vuxit upp med professor Swahns välkända stämma under decenniers tv-tittande var det en högtidsstund att i verkligheten få njuta av hans berättande.

2 kommentarer:

Gela sa...

Var in och tittade runt lite. Bra med miljö tänket till barna att återanvända saker. Ej bara slita och slänga.Ha en bra dag/Gela

Marias lilla Skafferi sa...

Sådärja!!!

Så du har blivit med blogg, vad trevligt!! Det hade jag ju inte kunnat gissa om du inte hade lämnat spår hos mig..

Tårtfatet ja, visst var det fint?! Jag har lagt ut massor med nya saker på sistone, du får kika runt lite och berätta om det är något förutom ballongglasen som du är intresserad av..!

Jag och maken skall till Skåne nästa helg, vi tittar gärna in på vägen hem och det hade gått för sig, det hade varit såå roligt att ses igen! Om du/ni vill förstås..

Hur går det med nappen, har den tittat fram ur sitt gömställe..?!

Vi hörs snart igen, ha det så bra så länge!

Hälsningar,
Maria