onsdag 1 september 2010

Jubileum och Gamla Fönster


Gamla fönster är en gedigen och instruktiv bok för oss med gamla hus.
Härliga september, kylig morgonluft och goda solstrålar framåt dagen. Ny termin börjar, så även för min bokblogg som haft långt sommarlov. Den somrigt vita bokkorgen, där jag samlade böcker att läsa på altan och i trädgård står kvar. Med renoveringsprojekt på gång blev det för liten tid över för utomhusläsning. Dessutom är den viktigaste delen av altanen bortmonterad, den första metern utanför dörren. Balkongen är nedsågad i bitar och visst har jag funderat på att sitta och läsa på en av byggnadsställningarnas tre våningar, men så är det det där med svindel...

Fotogaf: Carl von Scheele
Riktigt så här illa tror jag inte det är med våra fönster, men skulle så vara går det mesta att rädda med gott arbete och envishet.

Från boken Gamla Fönster. Fotograf: Carl von Scheele
Vårt älskade Hus har vi just i dag bebott i 35 år och som jubileumsgåva står det snart stolt vitputsat runtom. Duktiga murare jobbar på dagen och Skogsmannen tar kvälls- och nattpassen med måleri- och snickeriarbeten. Hade han haft tid att läsa hade han kanske kunnat få ett och annat tips i den fina boken Gamla Fönster som Norstedts förlag gav ut lagom till sommarens gör-det-själv-säsong.


Gamla fönster
Alf och Eva Stenbacka
Nordstedts förlag, 2010

Inga kommentarer: