onsdag 29 september 2010

Problem med Eiffeltornet

Problem har jag förvisso haft med att få den här bilden att hamna just här och i den här storleken. I dag är det den 15 oktober och nu bara lyckades jag! Trägen vinner är så sant så sant...


När jag satte rubriken tänkte jag på den senaste tidens hot mot Eiffeltornet och på boken Mordet i Eiffeltornet. Nu kan jag dessutom lägga in problemet med bilder, dvs det är det jag inte kan göra; lägga in bilder. Varför har blogger ändrat sin bildhämtarfunktion? Här skulle varit en bild på omslaget till de franska systrarnas bok under pseudonymen Claude Izner från Kabusa bokförlag. Vi får väl se om jag lyckas lösa det problemet vid ett senare tillfälle när jag känner mig mer upplagd.


Någon med åsikter om de franska deckarsystrarnas bok? Jag kommer ihåg att jag läste en  recension när boken var nyutkommen och den var ordentligt negativ. Jag tyckte annars upplägget lät trevligt. Kombination kriminalroman och historisk berättelse men nä, den här boken ger inte mersmak. Den är jobbig att komma in i, känns inte charmig och det har nog inte bara att göra med att jag börjar känna mig rastlös med en luftvägsinfektion som klättrar uppåt och nu nnått hals och inre öronspetsar. Annars kan väl i stort sett flera dagars sängläge med bokhögar att läsa sig igenom låta rätt trevligt?

Jag har de här senaste dagarna  läst ett flertal biografier och några deckare och nu tror jag att jag ska bära med mig Ted Kennedy till sängen. Jag har redan hans bok True Compass  Edward M Kennedy a memoir på engelska och tänkte läsa den lite parallellt med Norstedts Ted Kennedy Familjen Politiken Kärleken. Förvånad är jag att så mycket skiljer redan på titel och omslag. Den amerikanska originalutgåvan från 2009 visar en Edward Kennedy i färg, en stilig man i 70-årsåldern. Den svenska utgåvan har i stället fått en gulnad svartvit bild på en 1960-tals Ted Kennedy. Jag vet ju vilken jag blir mest nyfiken på!


4 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Du ska välja rutan "Skriv", där finns en liten symbol lägga in bilder (och då väljer du det översta, hämta en bild från datorn).

violen sa...

Ok jag gillade ju den här boken......skrev om den här
http://violensboksida.bloggplatsen.se/2010/07/24/3289961-izner-claude-mordet-i-eiffeltornet/

Läs om du vill, och begrunda! ;-)

EvaB sa...

Tack Hannele, så snällt. Jag ska provtrycka på skriv-rutan nästa gång jag sätter på datorn.

Och Violen, ditt inlägg om Eiffeldeckaren ska jag gärna läsa. Jag kanske rent av ska försöka mig på boken en gång till. Jag blir kanske en mer positiv läsare utan feber!

God o Glad oktober önskas!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gokväll
Det här var böcker jag inte har läst, är inressant och läsa vad du tycker om dom. Har läst en fransk deckare jag tyckte var jättebra, nu ligger böckerna i staplar på golvet och jag kommer inte ihåg vad författaren hette. Hoppas du får ordning på dina bilder, ibland är blogger stökig.
Kramar
AnnaMaria