lördag 5 mars 2011

Bok med fågelkvitter!En alldeles ny bok till årets Fågelsäsong!
Lördag förmiddag.

Jag sätter på CD:n som hör till den här boken för att städa till fågelkvitter. Men Våra fåglar & deras läten lämpar sig nog bättre som lärobok/cd eller uppslagsbok/cd än ren sångunderhållning. Fast, när jag väl lyssnat förbi ett antal änder och andra vattenfåglar och kommer in på gök, lärka och välsjungande trastar blir det rena godiset för vårlängtande öron.

Om man som jag delar in sjöfåglar i de två grupperna  Olika Änder och Andra Sjöfåglar finns det en hel del mer detaljerad kunskap att få genom både bok och CD. Jag tror jag ska försöka mig på att specialisera mig på någon trast i år. Koltrasten klarar jag, men det vore tjusigt att kunna stoltsera med åtminstone ytterligare en släkting till denna svarta favorit när sommarens underbara fågelkonserter sätter i gång. (Boken innehåller 96 fågelarter, så med den inlärningstakten har jag att göra i många år!)

Våra fåglar och deras läten är en bok att rekommendera till hemmabiblioteket. Och som trevlig present även till mycket unga människor med fågelintresse.

Vår ständigt hungrige Nötväcka hackar i talgbollen utanför köksfönstret och vi kan se hur han lystrar till fågelkvittret innanför fönstret. När han flugit iväg öppnar jag för att kanske släppa in åtminstone pilfinkarnas vårljud. Men drar kvickt till fönstret igen  - för ett annat lantligt vårtecken ger sig tillkänna. Gödsellukten.  Men alla vårtecken är goda, eller hur?

Oh, höll på att glömma berätta att vårens budbärare, Tranorna har kommit i alla fall till norra Tyskland! Detta berättar min Skogsman som kom hem därifrån i natt.


Våra fåglar & deras läten
Hannu Jännes & Owen Roberts
Norstedts

4 kommentarer:

Tulipa sa...

Hej Eva!

Tack för det fina reportaget!

Synd bara att det inte kom ut hos oss...men men det var ju fint ändå!

Mamma har ett ex på disken så hon kan visa en del kunder...*ler*...(typiskt mammor va?)

Lät trevligt med en tripp neråt. Jag tycker våren går riktigt framåt nu, tog mig tid en halvtimme i en solstol i eftermiddes och oj vad underbart det var...

Fortsatt skön helg!

Kram Mariette

Emmas utsikt sa...

Så många fina inlägg jag har läst ikapp på nu. Barnböckerna hade gått rätt hem här, bilderna från Helsingör är ju bara härliga och jag hade gärna haft den italienska matboken. Älskar italiensk mat.Jag gillade också hur du knytit tygremsor på riset. Så läckert.

Får se om det blir några semlor imorgon...nam!

Emma

Landliggeren sa...

Hej Eva

Alle er velkomnmen til haveblogger-træf i København til september. Både kendte og ukendte. Den eneste forudsætning er, at man kan holde ud at tale om have en hel dag :-).

Jeg har i mange år haft en fugleCD. Hvert år beslutter jeg mig for at høre den i gennem - og glemmer det igen. Det er meget nemmere at gå ind på DOFs side (http://www.dofbasen.dk/ART/) og lytte til lige den jeg vil :-)

Bedste havehilsner
Birgitte

Norr om Köpenhamn sa...

Massor av fåglar hörde jag idag på promenaden längst havet. Det är härligt, nu är det väl ändå vår?!
Snödroppar och påskliljor sticker upp ute i trädgården nu och trädgårdsplaneringen har så sakteliga startat. Vi går den bästa tiden till mötes nu om du frågar mig ;o)

Ha en skön onsdag!
Kram Ulrika