onsdag 2 mars 2011

Titta boken står alldeles själv!Foto: David Lotus


Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana skrev jag om i höstas, men den imponerar  fortfarande lika mycket på mig varje gång jag tar fram den ur bokhyllan. 
Foto: David Lotus

Spaghetti med tryffel, panccetta och rucola

Foto: David Lotus

Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucolaRecept nummer 1 i boken. Marinerade sardiner... Det låter så gott! Men det passar nog inte med burksardiner i tomat, så jag bläddrar vidare för ett recept som stämmer med  ingredienser jag har hemma. 

Rostad paprika med oliver, kapris och rosmarin.  Jo det går bra! Det var krukan med rosmarin i köksfönstret som fick mig att tänka italienskt i dag. Något italienskt och enkelt. Och då är Stefano C den lämplige att uppsöka. Trots - eller tack vare? - att recepten kommer från Operakällare-Stefano och Kungliga Bröllopets-Stefano så har han så underbart möjliga recept. Hos mig, som hyllar enkelheten blir nog nästan Stefano Castenacci  köksidol!


För att ytterligare förhöja njutningen läser jag rättens namn på italienska.  Peperoni arrosto con olive, capperi e rosmarino.  Bra och trevligt att boken bjuder på en liten lektion i köks/restaurangitalienska också!

Jag bläddrar lite till. Kronärtskocks- och ricottafylld tortellini med krämig timjansås - ÅH så gott det låter! Stefanos tilltalande korta ingredienslistor och fåtal tillagningspunkter får mig att bestämma att den här boken den ska ha hedersplatsen i mitt kök. Där jag annars inte förvarar böcker mer än under tillagningsprocessen. Men den här fäller man ut så att den kan stå utan hylla eller annat stöd. En underbar bok som alltså inte enbart har jättegoda recept och vackra bilder utan också är generöst funktionell. 

Mitt goda Toscana
Stefanao Catenacci
Foto: David Loftus

2 kommentarer:

Norr om Köpenhamn sa...

Ååååh en bok för mig, pasta-älskare som jag är!! Den måste jag bara ha.
Bilderna ser helt underbara ut och det riktigt vattnas i munnen. Men ikväll blir det inte italienskt, det blir indiskt...något jag också älskar :o)

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ulrika

Vicky sa...

Åh, det låter som en kokbok för mig. Och vad smart med en kokbok som står själv på köksbänken. Tack för tipset :)