onsdag 9 mars 2011

Trädgårdsbod, gäststuga, lusthus...


Här är det bilder på lusthus till mig och noggranna beskrivningar till Skogsmannen. Den här tunga boken om uthus är innehållsrik och även om den är amerikansk i grunden är den väl anpassad även till våra svenska behov. Fast jag vet inte om lekstugan i amerikansk gotisk stil riktigt går hem i det här landet... Det gör däremot redskapsskjul och enkla förråd, för att inte tala om lusthusen för alla väder.

På en bild finns ett härligt grönmålat lusthus med snickarglädje och småspröjsade fönster. Formen är sexkantig och huset kan även utrustas med skjutbara stormluckor. En välvd träbro leder rakt in i det gröna Lusthuset, så nu funderar jag om man kanske skulle önska sig ett litet vatten i anslutning till  lustiga drömhuset i allra bortersta hörnet av tomten. Det har jag tid att fundera på, det blir nog inte precis i år som vi kommer att ha arbetat oss fram till den delen av nya trädgården.

Alla snickarglada har säkert ett mycket gott utbyte av den här boken med sina utförliga beskrivningar och inköpslistor på allt från 50 mm galvaniserad dyckert till vindskivor och grusbäddar. En god och inspirerande grundbok för praktiker att ha i bokhyllan som hjälp i både planeringsfasen och  under det fysiska arbetet med hammare och bygglim.Black & Decker
UTHUS
Norstedts
översättning Bo och Gudrun Samuelsson

1 kommentar:

Hanneles bok-paradis sa...

Ett lusthus att läsa, när det regnar....