fredag 19 november 2010

Mer om Vinterns Goda Ting av Anna o Fanny Bergenström

Bild: Bonniers


Hej i fredagen! I dag blir det lite mer om Vinterns Goda Ting, för det är så det är med den boken, ständigt något att upptäcka...

Där finns massor med recept och många fina bilder. Boken handlar om Sköna vinterfrukostar, Vinterns växter och om Kransar och binderier. Vinters Goda Ting inleds med ett kapitel om äpplen och fortsätter med Kastanjer, Bröd och Julens desserter. Dottern och jag tröttnar aldrig på den här boken och gläds åt att den getts ut på nytt i år. För alla dem som ännu inte har den i bokhyllan, eller som kanske slitit ut sitt första exemplar?

Angående receptet på Grönkålen.  Anna o Fanny Bergenström beskriver fortsättningen på långkålstillagningen. De gör inte som jag, slutar vid grönkålsbollarna, som jag råkade göra i förra inlägget. Men den kokta kålen tar man alltså fram när det är dags för tillagning, hackar och steker i smör. Så smaksätter man med grädde, sirap eller socker och kryddar med peppar och salt om man tycker det behövs. Skinkspadet som kålen kokat i är ju salt.
Men det här hör julafton till. Fram till dess är det mycket annat både roligt och gott som ska ske i matsammanhang.


Vinterns Goda Ting
Anna Bergenström
Fanny Bergenström
Bonnier

Inga kommentarer: