tisdag 23 mars 2010

Sveriges Nya Landskapsrätter

Sveriges nya landskapsrätter – har ni införskaffat den? Har man en bonuscheck byter man lätt till sig en bok för enbart 25 kronor, annars kostar den knappt 150. Omslaget är lite roligt med trevliga färgkombinationer, kan det kallas modernt bondskt kanske? Boken består av 224 sidor med en massa recept skapade av svenska folket. Västerbottenpaj, tjälknöl och öländska kroppkakor för att visa på det traditionella från landets olika delar. Men också nyskapande messmörsglass med hjortronsås, polkagrisdröm och isterbandscrunch.

Boken bjuder på innehållsrikedom att botanisera i, mycken läsning och inspirerande recept som inbjuder till provlagning. Dessutom vackra bilder och utförliga beskrivningar. Det här är en bok man vill skicka med sina barn ut i student- eller vuxenlivet.

Jag har ännu bara bläddrat, men ändå imponerats av myckenheten och glatt mig åt att boken innebär ett steg in i nutidens kulinariska möjligheter. En sak som jag dock ställer mig undrande till är de återkommande sidorna som heter I Skafferiet och som inom något år kan göra boken inaktuell i stället för till en klassiker. Dessa sidor består nämligen till delar av notiser om enskilda lokala och namngivna matföretag. Varför har man valt den här reklaminblandningen? För att boken ska kunna köpas för en bonuscheck á 25 kronor? Det ger olyckligtvis boken en ojämn kvalitet. Annars skulle den kunna bli en matlagningens motsvarighet till den älskade Sju sorters kakor.

Sveriges nya landskapsrätter
ICA

1 kommentar:

Boktokig sa...

Jag har sett den på ICA, men har inte bläddrat i den. Har inte haft med mig någon rabattcheck och handlat med barn som haft myror i brallan. Men kanske chans att kolla i den nästa gång jag handlar.