onsdag 9 februari 2011

Karins broderier

Karin Holmberg

en ung och entusiastisk brodös som får en att genast  leta efter ullgarn och tyg.


Blekingesöm, Skånska yllebroderier och Hallandssöm - gamla kända stygn som i boken presenteras både i traditionella former och nya kombinationer.


När jag hörde talas om den här boken fick jag stora förhoppningar om något alldeles nytt och ungt på gammal stadig grund.


Men när jag bläddrade i boken kände jag mig besviken, Jag kände igen så mycket. För mycket tyckte jag. Men vid nogrannare läsning kände jag broderilusten komma och med den också insikten att det som är välkänt för mig och andra textilare ur min generation kan innebära NYHET för yngre färg- och formintresserade.

Jag beundrar Karin Holmberg för att hon så kunnigt delar med sig av vårt fantastiska  svenska kulturarv i form av broderade fyllda hjärtan, färgglada pippifåglar och sirliga blomsterrankor. Boken innehåller också god inspiration för den som vill inviga slöjdbarn i broderikonsten. Kanske ni lite längre fram får se vad jag inspirerats till.


Karins Broderier
Karin Holmberg
Natur o Kultur

2 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Vilken trevlig bok.

Zaga sa...

Va synd att inte boken tillförde något nytt! Min broderiverksamhet har varit nedlagd i flera år men man kanske skulle ta och friska upp den igen.
Ha en härlig helg!

Eva-Lis & Zaga